Al sinds ik mij kan herinneren maak ik foto’s. Voor mij is fotografie een manier om m’n creativiteit tot uiting te brengen, en een manier om een moment in de tijd vast te leggen, met alle bijbehorende emoties. Door de jaren heen ben ik me als vanzelf gaan specialiseren in reisfotografie, mede dankzij mijn blog Frankrijk Puur. Of het nu landschappen, architectuur, straatscènes of portretten zijn, steeds probeer ik het moment in alle facetten te vangen.

Ik ben Martijn Joosse en op photographe.nl neem ik je mee in de wereld van fotografie. In het dagelijkse leven werk ik voor mijn eigen bedrijf. Voornamelijk ben ik bezig met het creëren van content voor ons reisblog Frankrijk Puur, wandelinspiratiesite Bergwandelroutes.nl en boekensite Bookfish.nl. Daarbij heb ik in de loop der tijd veel ervaring opgedaan met fotografie. Omdat ik dat graag wil delen en mijn fotografie nog verder wil verbeteren, ben ik photographe.nl begonnen.

Mijn eerste eigen camera was er een in de jaren ’90, van het analoge APS-systeem. In 2008 kocht ik m’n eerste spiegelreflex, een Canon 450D, dat werd vervolgens een 80D. In 2018 stapte ik over op het Micro Four Thirds formaat met de Panasonic GX9, in combinatie met een drietal lenzen. 2020 was het jaar waarin ik opnieuw overstapte, dit keer op de full frame Sony A7 III. Vooralsnog fotografeer ik uitsluitend met een prime-lens, de 35mm F1.4 van Sony. Over het hoe en waarom van mijn camera- en lenskeuzes lees je alles op m’n blog.

Nog steeds leer ik elke dag, of eigenlijk elke foto, nieuwe dingen over fotografie. In dat leerproces neem ik je mee op deze website. Ik hoop dat mijn foto’s en ervaringen die ik op deze site zet je helpen om zelf ook iedere dag een beetje meer te leren en je te verwonderen over de prachtige wereld waarin we leven.

Contact

Wil je contact met me opnemen? Ideeën voor samenwerkingen? Laat iets van je horen! Je kunt ook een e-mail sturen naar info@photographe.nl.

Verstuur bericht